Made in Kaposvár

Mézeskalács

GASZTRO

Hozzávalók: 1/2 kg liszt 25 dkg porcukor 3 db tojás 10 dkg méz 9 g szódabikarbóna 6 dkg vaj 1/2 csomag mézeskalács fűszer

Cukormáz: 1 db tojás fehérje 18-20 dkg porcukor pár csepp citromlé

Elkészítése:

Vízgőz felett felolvasztjuk a mézet a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot és a tojásokat. Jól elkeverjük. A lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval és hozzáadjuk a mézes masszához. Minimum 1 napig hagyjuk hűtőben állni. Sütés előtt gyúrjuk át a tésztát lisztezett gyúródeszkán, nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra és szúrjuk ki a kívánt formákkal. Süssük 180 fokon kb. 8-10 percig.

Díszítéshez verjük habbá a tojásfehérjét a porcukorral és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután kezdődhet a díszítés!

Férhezli Ninetta