Made in Kaposvár

Rákóczi túrós

GASZTRO

Hozzávalók

Tészta: 30dkg liszt
20dkg margarin
10dkg porcukor
reszelt citromhéj
fél citrom leve
pici sütőpor

Töltelék: 1/2 kg túró
1dl tejfől
2 tojássárgája
8dkg kristálycukor
1cs. vaníliás cukor
2 e.k liszt
1 e.k búzadara
mazsola

Elkészítése:

A hozzávalokból tésztát gyúrunk. Kibélelünk vele egy közepes méretű tortakarika alját és oldalát. A tészta alját megkenjük baracklekvárral. A töltelékhez a hozzávalókat össze keverjük, majd a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjök kb 20 percig.
A tojáshabhoz felverjük a fehérjét a cukorral és cirtomlével,majd a túrós töltelék tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük(rácsozhatjuk,rápöttyözhetjük...) a baracklekvárral együtt.
Tovább sütjük kb. 15-20 percig.

Férhezli Ninetta