Made in Kaposvár

Mézes-kókuszkocka

Férhezli Ninetta

Hozzávalók:

    Tésztához

    40 dkg liszt

    25dkg porcukor

    8dkg vaj

    3 evőkanál olvasztott méz

    2dl tej

    2db tojás

    1 csomag sütőpor

    1 csomag vaníliás cukor

    Krémhez

    20dkg vaj

    20dkg porcukor

    1 csomag kókuszreszelék

    1.5dl tej

    2 evőkanál kakaó

    rumaroma

Elkészítés

A tésztához kihabosítjuk a vajat a porcukorral és az egész tojásokkal hozzáadjuk a mézet és a tejet. Majd a végén hozzászitáljuk a maradék hozzávalókat. Arany barnára sütjük. A krémhez gőz felett összeolvasztjuk a vajat a porcukorral,tejjel,kakaóval és a rumaromával. Ha kihűlt a tészta, kockákra vágjuk, beleforgatjuk a krémbe majd a kókuszreszelékbe. Pár órára hűtőbe tesszük.