Made in Kaposvár

Diós linzer

GASZTRO

Hozzávalók:

Linzer tészta: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 2 db tojássárgája Reszelt citromhéj Vaníliás cukor

Lekvár 3 db tojásfehérje 14 dkg kristálycukor 12 dkg darált dió Vaníliás cukor

Elkészítése:

A linzer tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk,1-2 órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk,kiszaggatjuk tetszőleges formára, kb. 10 percig sütjük 200 fokon, majd kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit kihűlni. Felverjük a tojásfehérjét a kr. cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a diót és a cukrot. A lekvárból kis halmokat helyezünk a linzertésztára, erre a diós habot és vissza tesszük a sütőbe 160 fokra kb. 15-20 percre.

Férhezli Ninetta